Gràcies a tots!¡Gracias a todos!

Gràcies a tots!¡Gracias a todos!

La primera edició de la Maratest de Badalona ha estat tot un èxit participatiu i organitzatiu. Més de 2.000 participants han ocupat els carrers badalonins en el matí d’aquest diumenge per gaudir d’una carrera-entrenament per a les properes maratons, entre elles els de Barcelona i París. Els primers guanyadors de la prova de 30 quilòmetres han estat l’ilerdenc Iván Espílez (Hinaco Monzón) i Elena Hidalgo (Ripollet Unió Atlètica), mentre que els més ràpids a la prova curta, disputada sobre una distància de 15km, han estat Martín Martínez (Diputació de Barcelona) i Susana Calvo.

L’ambient festiu ha predominat en una jornada en la qual els atletes, malgrat portar penjat un dorsal, s’han pres aquesta prova com un “tiratge llarg” per preparar els seus propers objectius en marató o en mitja marató. D’aquesta manera, s’han vist nombrosos grupets de corredors que han realitzat junts la carrera, especialment al voltant de les sis llebres que han marcat els ritmes objectius diferents en marató de 2:45h, 3:00h, 3:15h, 3:30h, 3:45h y 4:00h.

El guanyador en la prova masculina dels 30km, Iván Espílez, ja ha comandat la carrera des dels primers minuts unint-se als dos primers classificats dels 15km, Martín Martínez i Manuel García, que han recorregut la seva distància a un ritme de 3’30”. A la segona meitat de la prova, Espílez s’ha quedat totalment solament i ha pogut millorar el seu registre per creuar la meta en 1:43.25, a un ritme de 3’27” que li suposaria un temps objectiu en marató de 2:25h. La segona posició ha estat per al director esportiu de la Marató de Barcelona, Ricard Fernández (Canet Race) amb 1:46:31, i la tercera plaça per a l’atleta del Runnersworld Barcelona Juan Manuel Álvarez, que ha signat 1:46.56.

A la prova femenina, Elena Hidalgo ha estat la més ràpida de la jornada amb una marca de 2:17.18. L’esportista del Ripollet Unió Atlètica ha començat una mica més conservadora en la prova i passava pel quilòmetre 5 en segona posició, superada tan sols per Elena Monreal. En el primer terç de la prova, Hidalgo ja s’ha col·locat en primer lloc (46:51) i ja no ho ha abandonat fins a creuar la línia de meta. La segona classificada ha estat Maite Rodríguez (Ekke Lleida) amb 2:23.41 i la tercera plaça per Anna Artal amb 2:24.05

També han pres part a la prova el fondista paralímpic José Antonio Castilla (Diputació de Barcelona) que s’ha pres aquesta Maratest de Badalona com a entrenament per la Marató de Barcelona, en la qual buscarà els 2:31.50 que li exigeixen per anar als seus cinquens Jocs Paralímpics, a Londres 2012. A més de Castilla, han participat els diputats Joan Coscubiela i Albert Soler, l’exjugador de bàsquet del FC Barcelona i del Joventut de Badalona Rafa Jofresa i el campió del Dakar 2010 al costat de Carlos Sainz, Lucas Cruz.

L’encarregat de donar el tret de sortida de la prova ha estat l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. L’alcalde de la ciutat ha donat els premis en el podi als vencedors al costat del regidor d’Esports de Badalona, Juan Fernández, i al vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, a més dels padrins d’aquesta primera edició, la nedadora Erika Villaécija, campiona del món de 800m lliures a Dubai 2010, i del primer espanyol olímpic en skeleton, Ander Mirambell.

Els organitzadors volen agrair a l’Ajuntament de Badalona, als sponsors i als diferents col·lectius de voluntaris que avui han col·laborat amb la prova, entre ells Voluntaris de Badalona i Voluntaris 2000, que han fet possible que la Maratest de Badalona hagi estat tot un èxit. També reconèixer el bon tracte rebut per part dels ciutadans badalonins que han sortit al carrer a animar als esportistes en nombrosos trams d’un recorregut que ha passat per bona part de les principals icones de la ciutat.

La primera edición de la Maratest de Badalona ha sido todo un éxito participativo y organizativo. Más de 2.000 participantes han ocupado las calles badalonesas en la mañana de este domingo para disfrutar de una carrera-entrenamiento para los próximos maratones, entre ellos los de Barcelona y París. Los primeros ganadores de la prueba de 30 kilómetros han sido el ilerdense Iván Espílez (Hinaco Monzón) y Elena Hidalgo (Ripollet Unió Atlètica), mientras que los más rápidos en la prueba corta, disputada sobre una distancia de 15km, han sido Martín Martínez (Diputació de Barcelona) y Susana Calvo.

El ambiente festivo ha predominado en una jornada en la que los atletas, pese a llevar colgado un dorsal, se han tomado esta prueba como una “tirada larga” para preparar sus próximos objetivos en maratón o en media maratón. De este modo, se han visto numerosos grupitos de corredores que han realizado juntos la carrera, especialmente alrededor de las seis liebres que han marcado los ritmos objetivos diferentes en maratón de 2:45h, 3:00h, 3:15h, 3:30h, 3:45h y 4:00h.

El ganador en la prueba masculina en 30km, Iván Espílez, ya ha comandado la carrera desde los primeros minutos uniéndose a los dos primeros clasificados de los 15km, Martín Martínez y Manuel García, que han recorrido su distancia a un ritmo de 3’30”. En la segunda mitad de la prueba, Espílez se ha quedado totalmente solo y ha podido mejorar su registro para cruzar la meta en 1:43.25, a un ritmo de 3’27” que le supondría un tiempo objetivo en maratón de 2:25h. La segunda posición ha sido para el director deportivo de la Marató de Barcelona, Ricard Fernández (Canet Race) con 1:46:31, y la tercera plaza para el atleta del Runnersworld Barcelona Juan Manuel Álvarez, que ha firmado 1:46.56.

En la prueba femenina, Elena Hidalgo ha sido la más rápida de la jornada con una marca de 2:17.18. La deportista del Ripollet Unió Atlètica ha comenzado algo más conservadora en la prueba y pasaba por el kilómetro 5 en segunda posición, superada tan sólo por Elena Monreal. En el primer tercio de la prueba, Hidalgo ya se ha colocado en primer lugar (46:51) y ya no lo ha abandonado hasta cruzar la línea de meta. La segunda clasificada ha sido Maite Rodríguez (Ekke Lleida) con 2:23.41 y la tercera plaza del cajón para Anna Artal con 2:24.05

También han tomado parte en la prueba el fondista paralímpico José Antonio Castilla (Diputació de Barcelona) que se ha tomado esta Maratest de Badalona como entrenamiento para la Marató de Barcelona, en la que buscará los 2:31.50 que le exigen para ir a sus quintos Juegos Paralímpicos, en Londres 2012. Además de Castilla, han participado los diputados Joan Coscubiela y Albert Soler, el exjugador de baloncesto de FC Barcelona y Joventut de Badalona Rafa Jofresa y el campeón del Dakar 2010 junto a Carlos Sainz, Lucas Cruz.

El encargado en dar el tiro de salida de la prueba ha sido el alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. El alcalde de la ciudad ha dado los premios en el podio a los vencedores junto al regidor d’Esports de Badalona, Juan Fernández, y al vicepresidente primero de la Diputació de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, además de los padrinos de esta primera edición, la nadadora Erika Villaécija, campeona del mundo de 800m libres en Dubai 2010, y del primer español olímpico en skeleton, Ander Mirambell.

Los organizadores quieren agradecer al Ajuntament de Badalona, a los sponsors y a los diferentes colectivos de voluntarios que hoy han colaborado con la prueba, entre ellos Voluntaris de Badalona y Voluntaris 2000, que han hecho posible que la Maratest de Badalona haya sido todo un éxito. También reconocer el buen trato recibido por parte de los ciudadanos badaloneses que han salido a la calle a animar a los deportistas en numerosos tramos de un recorrido que ha pasado por buena parte de los principales iconos de la ciudad.